Watersportseizoen 2019 Zeilschool Haddock verhuist!!

Haddock moet de huidige locatie verlaten, maar de Zeilschool draait door op een nieuwe plek in Almere Haven! Lees het hele verhaal en het laatste nieuws op de pagina zeilschool
De cursusagenda vind u hier  
zeilschoolhaddockverhuist

Feestlocatie Haddock

Bent u op zoek naar een locatie voor uw feest, huwelijk, familiedag, presentatie of vergadering?
Tot 20 april 2019 draait onze zaalverhuur gewoon door. 
Meer info over onze zaalverhuur vind u hier

feesthaddock

Toekomst Haddock

Haddock moet per 1 mei 2019 de huidige locatie aan ´t Weerwater verlaten, maar we zijn druk bezig met een doorstart en zullen u binnenkort via een nieuwe website op de hoogte stellen van de toekomstplannen.  
toekomsthaddock

Facebook


Onze gezellige jachthaven is gelegen aan 't Weerwater, midden in Almere tegenover het moderne stadscentrum van Almere Stad. Jachthaven Haddock biedt een oase van rust maar ligt toch dicht bij de nodige voorzieningen en is makkelijk bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer.
De haven bestaat uit bijna 400 ligplaatsen in het water voor boten van 4 tot 14 meter en ca. 80 plaatsen voor boten op trailer op de wal en is voorzien van o.a. een trailerhelling, elektriciteit, drinkwater, toiletten, douches en fietsverhuur. 

Klinkt als een goed plekje voor uw boot toch?! Maar helaas, onze gezellige, fijne, mooie jachthaven moet op 1 mei 2019 haar deuren sluiten om plaats te maken voor de Floriade 2022. 
 
Hoe dat zo gekomen is? 
In de zomer van 1987 begon Philippe van Thiel een klein zeilschooltje aan ’t Weerwater met een paar Optimistjes, een paar Varuna’s en drie zeecontainers. Al snel werd er op het toen nog onbeschutte Weerwater in weer en wind zeilles gegeven en in de loop der jaren werd het bedrijf uitgebreid met een jachthaven, restaurant met zaalverhuur, bootverhuur en een Bed & Breakfast. 
Inmiddels zijn we ruim 30 jaar verder, is Haddock Watersport een begrip in Almere en zijn er mensen die als cursist binnen kwamen, een bijbaantje hadden achter de bar, op locatie getrouwd zijn en nu een boot in onze haven hebben liggen en/of hun kinderen opgeven voor de cursussen. 
En toen waren daar in 2012 opeens plannen voor een Floriade in Almere in 2022. Dwars over ons mooie  eiland verschenen op de tekeningen en maquettes kleurige lappendekens van planten, bomen en bloemen, maar ook een complete woonwijk, flats, kassen, huizen, winkels… hoe moesten we ons mooie bedrijf draaiende houden, met name in de aanloop naar en tijdens de bouw van dit megaproject? 
Zes jaar lang hebben wij samen met de gemeente Almere hierover nagedacht, gesproken, gepland, onderzocht en gevochten en al die tijd waren wij er van overtuigd dat het wel goed zou komen. 
Maar uiteindelijk kwamen we er niet uit en moest Philippe in het najaar van 2018 alsnog de moeilijke beslissing nemen om deze door ons, en zo veel Almeerders met ons, zo geliefde locatie aan ‘t Weerwater, de gebouwen én de jachthaven te verkopen aan de gemeente.
En toen.…? Was dat het einde van Jachthaven Haddock? 
Dat hopen we niet! Nadat we van de eerste schrik bekomen waren zijn we als een gek op zoek gegaan naar een goeie nieuwe plek voor een Jachthaven Haddock 2.0 en die hebben we gevonden! We hebben een plek aan de Noorderplassen op het oog die minstens zo mooi is als onze huidige locatie en daarvoor hebben we inmiddels het contourenplan ingediend bij het intaketeam van de gemeente Almere. 
Dat plan wordt momenteel getoetst aan het bestemmingsplan en als het daardoor heen komt gaat er een lang proces tot we kunnen gaan bouwen van start. Wij hopen u in het voorjaar van 2020 welkom te kunnen heten in onze nieuwe haven met restaurant en zeilschool aan de Noorderplassen! 
Tot die tijd houden we u via deze pagina op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 
   
Voor de huidige ligplaatshouders wordt er momenteel heel hard gewerkt om een tijdelijke haven te creëren, zij worden maandelijks op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen door middel van informatiebijeenkomsten. Ook nieuws hierover zullen we op deze pagina vermelden.    
Zoekt u een passantenplek voor uw boot tot 30 april 2019 dan kunt u altijd even contact met ons opnemen via 036 – 5330646 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., maar voor een vaste ligplaats kunnen wij u helaas voorlopig niet van dienst zijn tot we meer weten over de capaciteit van de eventuele nieuwe haven. 
 
Voor onze zeilschool en het restaurant hebben we gelukkig al een hele leuke plek gevonden voor een doorstart, we verhuizen in april naar de Gooimeerdijk in Almere Haven. U en uw kinderen kunnen dus gewoon zeil- en windsurflessen komen volgen komende zomer of meedoen aan een watersportkamp, snuffelweek of kano-kampeertocht. Meer info over de zeilschool.
Bij de nieuwe locatie is ook een restaurant waar we vanaf mei/juni lunch en tapas gaan serveren, een precieze datum voor de opening hebben we nog niet, maar we houden u natuurlijk op de hoogte en hopen u de komende zomer een keer te zien op het fijne terras daar aan het water. 
 

Jachthaven Almere vol ligplaatsen voor boten

HIJSDAG ALLE BOTEN OP ZATERDAG 13 APRIL 2019

Omdat Haddock op 1 mei 2019 alle activiteiten moet beëindigen op de huidige locatie hebben we besloten om op zaterdag 13 april zowel de grote als de kleine boten te water te laten. 
Er is geen mogelijkheid om langer op de wal te blijven staan omdat het terrein per 1 mei 2019 eigendom is van de gemeente Almere en zij aangegeven hebben dan direct te gaan bouwen i.v.m. de Floriade en het rondje Weerwater. Alle boten worden dus op 13 april a.s. te water gelaten.
Ligplaatshouders ontvangen een brief waar alle verdere details in vermeld staan.
Moet uw boot met de hijskraan het water in gehesen worden dan verzoeken wij u voor 1 april a.s. het bij de brief bijgevoegde formulier aan ons te retourneren. 

Heeft u problemen bij het in orde maken van uw boot of kunt u de 13e april echt niet zelf aanwezig zijn? Neem dan a.u.b. zo spoedig mogelijk contact met ons op! 
Ook verzoeken wij alle ligplaatshouders in de aanloop naar het ontruimen van de haven zoveel mogelijk bokken, trailers en andere eigendommen alvast op te ruimen en/of elders te stallen.  
 

Boottrailerverhuur Almere

Boottrailerverhuur Almere is een onderdeel van Haddock Watersport. Wij verhuren diverse soorten en maten boottrailers voor motorboten tot 2200 kilo en zeilboten tot 2700 kilo, het complete aanbod kunt u vinden op de website www.boot-trailer-verhuur.nl
Wilt u een boottrailer reserveren dan vragen wij u door te geven om welk type boot het gaat en de lengte en het gewicht van de boot door te geven, dan kunnen wij een passende trailer voor u klaarzetten. Voor zeilboten tot maximaal 8 meter en/of 2700 kilo hebben wij kielboottrailers te huur. Ook kunnen wij u assisteren bij het te water laten en/of vervoeren van uw boot. 

            

Haddock Watersport
Archerpad 8 - 10
1324 ZZ Almere
Tel: 036 – 5330646
Mail: info@haddockwatersport.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief