drakenboot varen almere
 

Drakenboot varen is een meer dan 2000 jaar oude sport die vooral in China en andere Oosterse landen nog steeds op hoog niveau wordt beoefend.
Een drakenboot is een 12 meter lange, smalle boot met een drakenkop en staart en een grote trommel. In elke drakenboot is plaats voor maximaal 16 roeiers, 1 stuurman en 1 trommelaar.
De trommelaar zit voorin de boot en geeft op de trommel het ritme aan dat de roeiers moeten volgen. Elke keer dat de trommelaar slaat steken de roeiers tegelijk hun peddels in het water, waardoor de boot steeds sneller door het water schiet. De stuurman is een medewerker van Haddock die zorgt voor de uitleg en de boot op koers houdt.

Haddock is in het bezit van 2 drakenboten, er kan gevaren worden met minimaal 12 en maximaal 16 roeiers en 1 trommelaar per boot.
Eerst krijgen de teams uitleg en de gelegenheid om te oefenen, daarna volgt een spetterende race tussen de twee boten. Het is ook mogelijk om deze activiteit te boeken met een kleine groep en met 1 drakenboot te gaan varen, in dat geval kan er geen race gehouden worden maar gaan we een mooie tocht over het Weerwater varen.

Deze activiteit is zeer geschikt voor bijvoorbeeld teambuildingsdagen, personeelsuitjes en familiedagen. Hoe beter de samenwerking is in de boot, hoe sneller en spectaculairder de race zal verlopen!

Prijs voor 2 drakenboten: € 500,00 voor 1,5 tot 2 uur, inclusief 2 stuurmannen van Haddock
Prijs voor 1 drakenboot: € 270,00 voor 1,5 tot 2 uur, inclusief 1 stuurman van Haddock

Meer informatie & reserveren: 036 - 5330646, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of gebruik het contactformulier.

drakenboot almere      drakenboot varen weerwater

 

 

 

 
 
 
 
 
Haddock Watersport
Archerpad 8 - 10
1324 ZZ Almere
Tel: 036 – 5330646
Mail: info@haddockwatersport.nl

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief